Relatietherapie

Communiceren doen jullie niet meer, je eigenwaarde staat onder druk en de afstand tussen jullie neemt alleen maar toe. Je voelt frustratie en onmacht en je kunt zomaar uit je slof schieten. Het vreet energie en de relatie zit in een neerwaartse spiraal, wordt het scheiden of is het tijd voor relatietherapie.

Niet jouw schuld

Bij relatieproblemen zijn we geneigd de problemen aan de ander te wijten omdat we onze rol niet altijd helder zien. Het is eenvoudiger om te zien wat de ander niet goed doet. Je wijst de ander erop, maar de situatie lijkt er niet beter op te worden, eerder erger. Vaak ontkom je in dit soort situaties niet aan een relatietherapeut.

Tijd voor hulp

Meestal blijkt toch dat als een relatie niet goed loopt de grondslag hiervoor bij twee personen ligt. In ieder geval moeten beide personen het anders doen. Vaak weet men niet eens meer waar deze aftakeling van de relatie nu echt begonnen is. Je bent je alleen maar bewust van de verandering en wat dit met je doet. Hierdoor lijk je ook de grip op jezelf kwijt te raken. Daarbij heeft het wederzijdse onbegrip, de spanningen, de meningsverschillen en de ruzie een enorme impact op je levensplezier. Je energie neemt af en je hebt de puf niet meer om een verandering te realiseren.

Het is tijd om hulp in te schakelen.

Niet meer wijzen naar elkaar

Een therapeut kan je zelfbewuster maken door je meer inzichten te geven in wat er nu eigenlijk aan de hand is. Hiervoor is visualisatie nodig die omgezet moet worden naar informatie. Je moet jezelf leren uiten zodat de ander hier ook iets mee kan en niet zomaar iets roepen. Juist als de ander er iets mee kan, ontstaat er wederzijds begrip. Dat is de enige manier om het wijzen naar elkaar te laten stoppen.

Relatietherapie
Schuiven naar boven
zakra