Emotionele trauma’s helen met behulp van meditaties

Elk mens heeft gedurende zijn of haar leven één of meerdere psychische trauma’s opgelopen. Een trauma ontstaat vaak na een schokkende gebeurtenis, zoals het (plotselinge) verlies van een kind of een ander dierbaar persoon, een (ernstig) verkeersongeluk, het verlies van een geliefd huisdier of oorlogsgeweld. Maar trauma’s kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan door een narcistisch familielid. De (emotionele) schade die kinderen oplopen wanneer ze ‘opgevoed’ worden door een narcistische ouder is onvoorstelbaar groot. Slachtoffers van narcistisch misbruik lijden vaak aan PTSS.

Posttraumatische stressstoornis

Kinderen die (psychisch) getraumatiseerd zijn komen vaak uit een disfunctioneel gezin. Omdat de (nare!) gebeurtenissen die door de jaren heen hebben plaatsgevonden niet goed verwerkt konden worden kunnen er (op latere leeftijd) klachten ontstaan, zoals angststoornissen en paniekaanvallen. Deze zogeheten posttraumatische stressstoornis kan op den duur zelfs tot lichamelijke symptomen leiden. Om verder leed te voorkomen is het absoluut nodig om de opgelopen trauma’s alsnog te verwerken om ze voorgoed los te kunnen laten. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld geleide meditaties.

Heling

Op het YouTube kanaal zijn verscheidene geleide meditaties te vinden die kunnen helpen bij het verwerken van psychische trauma’s. Om deze geleide meditaties te kunnen beluisteren is een refurbished macbook pro misschien wel het meest geschikt, omdat de heling dan eventueel buiten – tussen bomen en planten – plaats kan vinden. Hoewel er talrijke meditaties beschikbaar zijn op het kanaal, zijn de geleide meditaties van Lisa A. Romano, zoals deze, zeker de moeite van het beluisteren waard!

Emotionele trauma’s helen met behulp van meditaties
Schuiven naar boven
zakra