De rol van sport in familietherapie

Lichamelijke beweging kan een positieve betekenis hebben bij familietherapie. Dit is een relatief goedkope vorm van therapie waarmee mooie resultaten worden bereikt. Sportkleding en -attributen zijn eenvoudig te bestellen bij online sportwinkels zoals https://www.aimnsportswear.nl.

Sport verbetert de sociale interactie

Teamsport kan de samenwerking van de gezinsleden aanzienlijk verbeteren. Het ontwikkelt een teamgeest en dus saamhorigheid, het forceert interactie en communicatie tussen ouders en kind en samen winnen zorgt voor een gedeeld gevoel van succes. Ook versterkt het de wederzijdse afhankelijkheid en de behoefte om elkaar te kunnen vertrouwen.

Sport activeert mensen met problematiek

Sport helpt omdat beweging mensen activeert. Verandering van omgeving, vaste tijden voor sportsessies, hogere energieniveaus en lichamelijke activiteit kunnen allemaal behulpzaam zijn om een gezin de aanzet te geven om hun situatie te verbeteren. Met geschikte sportkleding van https://www.aimnsportswear.nl kan sporttherapie zelfs uitgroeien tot de vaste vrijetijdsbesteding van het gezin, waardoor nog meer deuren geopend worden.

Sport maakt fysiek en lichamelijk gezond

In een problematische gezinssituatie kan sport de gezondheid van elk gezinslid verbeteren. Actief bezig zijn vermindert de niveaus van stresshormonen en bevordert de aanmaak van de neurotransmitters die zorgen voor een geluksgevoel. Daardoor zorgt sport voor een hoger welzijnsniveau, en kan het gaan functioneren als gezond alternatief voor drank- of drugsgebruik.

Familie therapie

De rol van sport in familietherapie
Schuiven naar boven
zakra