De invloed van roken op een gezin

Roken in een gezin kan voor veel irritatie zorgen. Dit geldt meestal voor alle gezinsleden. Als een van beiden ouders rookt, is de ergernis over het algemeen het grootst. Kinderen in de leeftijd voor de puberteit hebben over het algemeen een grote antipathie tegen roken.

Tussen partners kan het vervelende discussies veroorzaken vanwege de rooklucht, de zorg om de kinderen en bij de roker zelf omdat deze naar buiten wordt verbannen. Daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en naar oplossingen te zoeken waarmee alle gezinsleden kunnen leven.

Oplossingen voor rookoverlast in het gezin

Uiteraard is de beste oplossing om van de nicotineverslaving bevrijd te worden. Niet iedereen is hiertoe in staat of heeft de wil hiervoor. Het gebruik van snus in plaats van tabak is een optie om in de nicotinebehoefte te voorzien, zonder dat de andere gezinsleden daar last van hebben.

Het merk Swave biedt keuze tussen diverse smaken van Snus. De Snus van Swave heeft een sterk nicotinegehalte, zodat het lichaam aan zijn trekken komt. Omdat er geen rook aan te pas komt, kan het binnen gebruikt worden zonder dat het naar rook ruikt.

Als Snus-gebruikende ouder is het natuurlijk wel erg belangrijk om de zakjes buiten het bereik van kinderen te houden, omdat inname van nicotine erg gevaarlijk is voor kleine kinderen.

Wanneer het roken een groot probleem is binnen een gezin is het zinvol om dit te bespreken met een gezinsbegeleider om escalatie te voorkomen.

De invloed van roken op een gezin
Schuiven naar boven
zakra