Mindfulness voor jongeren

Ook voor jongeren kan mindfulness heel verhelderend zijn. Bijvoorbeeld als ze last hebben van stress, zoals examenstress in de examentijd. Er bestaan zelfs speciale apps die de jongeren helpen om tot rust te komen en om zich beter te kunnen concentreren. Dit kan helpen op school, op hun werk of waar dan ook. In zo’n app vind je dan een aantal geleide meditaties waardoor je bewuster met je aandacht om kunt gaan. Het ontspannen wordt ze hierdoor makkelijker gemaakt.

Via de app

Ze kunnen bijvoorbeeld zelf instellen waar en wanneer ze willen mediteren en krijgen hierover een herinnering via de telefoon. Er zijn lange en korte meditaties en hierbij kunnen ze zich laten leiden door een stem of alleen een klanksignaal. Ook kunnen ze punten aangeven die ze motiveren. Een ideale oplossing voor deze generatie waarbij mobiele apparaten een belangrijke plaats innemen. Ze zullen hier eerder voor kiezen dan andere mindfulness methoden.

Waar is die pauze-knop?

Kinderen hebben het tegenwoordig ook steeds drukker, met school, met sport en andere verplichtingen. Soms kunnen ze niet slapen, of ze piekeren veel waardoor ze snel afgeleid zijn en onrustig. Eigenlijk zouden ze een pauze-knop moeten hebben die ze even rust gunt. Mindfulness oefeningen leren de piekergedachten beter beheersen.

Mindfulness voor jongeren
Schuiven naar boven
zakra