Jezelf begrijpen

Als je wilt dat je leven anders wordt, dan moet je het ook anders aan gaan pakken. Hier heb je kracht voor nodig, ofwel zelfbewustzijn. Therapie kan je helpen om je levensweg zelfstandig te bewandelen en om beter met tegenslagen om te gaan. Voor iedereen ligt dit anders. Wat voor de één een tegenslag is, vindt de ander misschien helemaal niet zo erg. Sommige emotionele gebeurtenissen zoals een scheiding, de opvoeding, ziekte of een ontslag kunnen je onderuithalen, terwijl anderen het als een leerproces zien.

Transparantie is goed

Het is belangrijk om te leren hoe je bepaalde zaken kunt ontrafelen waarna je er iets mee kunt. Soms blijken hele ingewikkelde problemen uiteindelijk best wel mee te vallen. Transparantie is hier een goede oplossing en je zelfbewustzijn vergroten werkt hier zeker aan mee.

Relaties, relaties en relaties…

Ons hele leven bestaat uit relaties, niet alleen met familie en vrienden, maar ook met het werk. Op het werk kan het soms ook niet lekker lopen en dat heeft dan vaak weer zijn invloed op de privé situatie. Ook op het werk is het belangrijk dat zichtbaar wordt wat je nu niet ziet zodat je hier verandering in aan kunt brengen. Hiervoor moet je jezelf kunnen begrijpen, maar ook die ander. Dan pas kun je het anders zien.

Jezelf begrijpen
Schuiven naar boven
zakra